Tuesday, April 21, 2009

Återhämtning efter kalas...

Hej på er!

I går fyllde Nellie 6 år, och nu har vi klarat av både barnkalas och släktkalas, så nu kan man pusta ut för den här gången! :-)

Vi kan börja med barnkalaset i söndags (som blev en tillställning utan dess like...): Vi hade hyrt 4H-gården, och det var totalt 17 barn, vilket var lite svettigt med bara 2 vuxna (Jonas och jag). Såhär i efterhand hade jag utan tvekan kallat in mina föräldrar som förstärkning, men man lär sig av sina misstag! I alla fall, allt flöt på enligt planerna ända tills vi skulle äta marängsviss... Vi hade nämligen satt i 3 tomtebloss i glassen, och helt plötsligt börjar brandlarmet tjuta!!! Tonårstjejerna på 4H-gården blev smått panikslagna och hade inte en aning om vilka rutiner som gällde. Plötsligt kommer både brandkår och polis inkörande, och 3 brandmän stövlar in i lokalen där barnen sitter och fikar - gissa om det var populärt! De var jättetrevliga och frågade vem det var som fyllde år. -Det är jag, ropade Nellie glatt. -Jaha, grattis! Är glassen god? frågade de då.

Så det blev en liten extra knorr på barnkalaset, som barnen förmodligen inte glömmer i första taget (och inte vi heller!). Återstår dock att se vem som får betala för hela "kalaset"...

Igår hade vi släktkalas på kvällen, och Nellie hade beställt hemgjord pizza och glasstårta. Det blev som tur var en något lugnare tillställning än barnkalaset. Jag hade tagit ledigt hela dagen och Jonas halva dagen, så att Nellie skulle få vara hemma på sin födelsedag. Vi startade med frukost på sängen och diverse presenter (bl.a. "pet shop-hus" och rosa cd-spelare), och sen lekte hon hela förmiddagen med presenterna från barnkalaset. Efter lunch åkte vi in till stan allihop och gick till Idéguld, där Nellie fick ta hål i öronen. Sen lekte barnen med grannkompisar en stund på eftermiddagen tills kalasgästerna anlände.

Nu i helgen ska vi ha gourmetmiddag här med familjerna Claesson och Andreen-Knutas. Menyn är redan klar - vad sägs om "Havskräftscocktail med grönsaker i citronett samt konfiterad lantäggula" till förrätt, "Rimmad röding med krabbmousseline, spenat- och kräftvinägrett samt rieslingskum" till huvudrätt och ""Modern Peach Melba" till dessert?

Kram Josefina

No comments: